VMBO,havo,atheneum

Socials Langedijk
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is icon-fb.svgDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is icon-ig.svg

Jan Arentsz langedijk: AANDACHT VOOR JOU!

Je gaat van de basisschool naar de brugklas. Een grote verandering. Hoe fijn is het dan als je binnenstapt in een klein, overzichtelijk en gezellig schoolgebouw? Een plek waar docenten iedere leerling kennen en je alle aandacht krijgt? Dat is Jan Arentsz Langedijk. 

Een feest organiseren? Meedenken over de inrichting van de school? Meedoen aan sportactiviteiten? Creatief bezig zijn? Er zijn veel activiteiten die voor én door leerlingen worden georganiseerd. Op Jan Arentsz Langedijk is er aandacht voor iedereen. Wat past bij jou? Jij mag kiezen. 

In Langedijk hebben we twee stromen: sportief en creatief.
Je volgt beide onderdelen.

Sportief

Van oorsprong is Langedijk een sportieve gemeente, daarom hebben we voor sportief gekozen als een van onze twee stromen. In de eerste en tweede klas krijg je naast de gewone sporturen (dat noemen we LO-uren) ook nog extra sporten die je normaal niet zo snel zou doen zoals suppen of bowlen. Natuurlijk krijg je ook een super mooi sporttenue.
In de derde en vierde van het vmbo kun je kiezen voor LO-2, waarmee je bijvoorbeeld een sportdag of kamp leert organiseren of les gaat geven aan andere leerlingen. Uiteraard kun je in het vak LO-2 examen doen.

Klik hierboven voor onze folder over SPORTIEF

Creatief

Als je door de school loopt dan zie je gelijk waarom onze tweede stroom creatief is. Het gebouw hangt vol met kunstwerken die door onze leerlingen zijn gemaakt. Bovendien kunnen we ook nog gebruik maken van het theater die zich ook in ons gebouw bevindt.
In de brugklas is er veel aandacht voor dans, theater, literatuur, architectuur en fotografie. Geen standaard vakken dus voor jou. In de tweede klas kun je kiezen welk vak bij jou past. Je krijgt dan het vak kunst dat wordt gegeven door professionals zoals bijvoorbeeld een regisseur of fotograaf. Je kunt examen doen in tekenen en handvaardigheid.

Klik hierboven voor onze folder over CREATIEF

Zo zien onze lessen eruit

Onze lessen duren 60-minuten. Na de lessen volgt een inloopmoment. Heb je extra vragen over een vak of wil je meer weten dan kan dat tijdens deze inloopmomenten.

Er staan verschillende vakdocenten klaar om jouw vragen te beantwoorden of je verder te helpen. Loop je tegen een probleem aan dat vinden we het belangrijk dat je zelf een oplossing leert vinden. Kom je er niet uit dan helpen we je natuurlijk om de goede weg te vinden. Op die manier ben je straks goed voorbereid voor je vervolgstudie of baan.


Neem een kijkje!


ons onderwijsaanbod

Hieronder het onderwijsaanbod van onze vestiging in Langedijk (klik op de foto voor een vergroting).


CONTACT VOOR ouders en docenten van groep-8

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met één van onze leerjaarcoördinatoren :

Vmbo klas 1,2
Wies Stuifbergen
wstuifbergen@ja.nl
0226-343645

Voor vmbo klas 3 en 4 zijn de coaches het aanspreekpunt.
Havo/atheneum klas 1 t/m 3
Natalie Vlaar
nvlaar@ja.nl
0226-343645

Brugklassen

Tl brugklas (eenjarige brugklas)
Tl/havo brugklas (eenjarige brugklas)
Havo/atheneum brugklas * (eenjarige brugklas)

* In Langedijk kun je examen doen op tl-niveau. Leerlingen die de havo/atheneum-stroom doen kunnen hun studie in de bovenbouw vervolgen op onze vestiging in Alkmaar.


Ruime keuze

Misschien denk je er nu nog niet aan, maar voor je toekomst zijn de vakken waarin je examen doet wel belangrijk. Het kan uitmaken voor de studie die je na de middelbare school gaat doen. Bij ons heb je een ruime keuze uit veel vakken en daar zijn we, in vergelijking met de meeste scholen in de omgeving, bijzonder in.
Benieuwd uit welke vakken je kunt kiezen? Klik hieronder op de button keuzeprofielen.


Nieuws