Werken bij

Ook werken op de leukste school van Nederland?

Solliciteren?

Ben je benieuwd welke openstaande vacatures we hebben of wil je een open sollicitatie sturen? Klik dan op de onderstaande button voor meer informatie.

Academische Opleidingsschool

Het Jan Arentsz is een academische opleidingsschool voor leraren. 

De opleidingsschool is gestart als landelijk project van het Ministerie van Onderwijs om op een intensieve manier samen te werken met de lerarenopleidingen. De leraar in opleiding krijgt meer en vooral een professionele begeleiding op maat bij het werkplekleren (stage). 

Veel leraren in opleiding volgen een duaal traject. Dat betekent, dat zij naast hun verplichte stage-activiteiten ook betaalde werkzaamheden verrichten voor de school. Wij noemen deze leraren in opleiding onderwijsassistenten

jan arentsz begeleiding coaching alkmaar

Opleiden in school

Sinds 2001 is onze school een opleidingsschool voor leraren. Het is een landelijk project van het Ministerie van Onderwijs om op een intensieve manier samen te werken met de lerarenopleidingen. De leraar in opleiding krijgt professionele begeleiding op maat bij het werkplekleren (stage). Veel leraren in opleiding volgen een duaal traject. Dat betekent, dat zij naast hun verplichte stage-activiteiten ook betaalde werkzaamheden verrichten voor de school. Wij noemen hen schoolassistenten.

Doordat de studenten op de werkvloer o.a. leraren assisteren bij diverse onderwijstaken, doen zij veel ervaring op en kunnen zo beter werken aan hun vaardigheden voor het beroep van leraar. Het opleiden en begeleiden van studenten gebeurt in nauwe samenwerking met de vertegenwoordigers (instituutsopleiders) van de opleidingsinstituten.
Lees hier meer over de opleidingsschool.