onderbouwleerlingen havo/vwo in actie

21 maart 2023

Hoe lekker is het als je de week actief van start gaat met je klasgenoten?

De toetsweek, voor de onderbouw inmiddels omgetoverd tot activiteitenweek, is voor de derdeklassers havo/vwo echt actief begonnen!

Maandagochtend zijn alle leerlingen van het atheneum en gymnasium gestart met een volleybaltoernooi in de H-gymzalen. Elke klas speelde met maar liefst 5 teams mee, verdeeld over 3 zalen. De hoofdprijs? Die was bestemd voor de klas met het beste gezamenlijke resultaat van deze 5 teams.

Winst voor atheneum 3T
Nu zijn we natuurlijk benieuwd wie er met de winst vandoor ging. Een verslag…
Klas 3A van het atheneum eindigde op de 3e plaats met in totaal 27 punten, gevolgd door gymnasium 3A met met een score van 30 punten. De winnaars van deze ochtend waren echter de leerlingen van klas atheneum 3T die maar liefst 35 punten binnenhaalden! Zij werden getrakteerd op wat lekkers in de aula om hun overwinning samen te vieren.

Hoewel sommige leerlingen verbaasd waren dat hun team niet beter had gescoord, waren ze vooral blij voor hun klasgenoten die de eerste plaats hadden veroverd. Kortom, er werd leuk en sportief gespeeld!

Maandagmiddag was het de beurt aan alle klassen van havo 3
In de middag was het tijd voor de klassen havo 3. De meeste leerlingen waren al op tijd aanwezig zodat zij nog even konden inspelen. Ook in de middag werd soms fanatiek gespeeld. Na een mooie strijd ging klas 3A er uiteindelijk vandoor met de eerste prijs met een totaal van 34 punten.
Gelukkig voor deze klas werd er op het gebied van ‘fair play’ een oogje dicht geknepen….want in de hitte van de strijd ging het er soms pittig aan toe.
Klas havo 3B eindigde op de tweede plaats met 31 punten en klas 3C, behaalde -met 1 team minder- de derde plaats met 23 punten.

Enthousiaste start eersteklassers op dinsdagochtend
Dinsdagochtend ging de sportdag voor de eerste klassen van start. Met veel enthousiasme stormden de havoleerlingen de gymzalen in. Het werd wederom een spannende strijd. Op de derde plaats eindigde klas 1A met 28 punten. Op de tweede plaats eindigde 1B met 30 punten en de winnaar van de ochtend was 1C.

In de middag was het de beurt aan de atheneum klassen, die net als hun voorgangers zeer gedreven in het spel zaten. De spanning steeg opnieuw. In het basketbal onderdeel stonden de klassen zelfs gelijk, maar tijdens het volleybal kwam klas 1A net te kort. De leerlingen kwamen uit op een totaal van 29 punten, waardoor klas 1B er -met 31 punten- met de prijs vandoor ging. Desondanks heeft klas 1A een mooie prestatie geleverd en lag het zeker niet aan hun teamwork!

Complimenten voor alle deelnemers en aanwezigen!

Idse Bruil & Francis Seignette, docenten lichamelijke opvoeding