Foodtruckfinale groot succes!

26 januari 2023

In december hebben de leerlingen van havo 2 en 4 hard gewerkt aan het opknappen van de foodtrucks. Dit leverde winst op!

In december hebben de leerlingen van havo 2 en havo 4 hard gewerkt aan het opknappen van de foodtrucks. Havo 2 heeft haar lessen vervolgd op het Van Der Meij College in verband met de temperatuur. De bus kon niet meer buiten geschilderd worden en op het Jan Arentsz was er geen ruimte om deze binnen te plaatsen. Een mooie oplossing met dank aan het personeel van het Van Der Meij College, die zo flexibel waren en hebben meegedacht!

Extra handjes

De leerlingen van het Van Der Meij werden zo nieuwsgierig en enthousiast dat een aantal van hen zelfs ging helpen. Derdejaars studenten PIE (Produceren, Installeren en Energie) hebben geholpen met technische zaken. Ook hielp een vader van de leerlingen mee om een nieuwe stoel te monteren die de groep bij de autosloop op de kop getikt had.

Succesvolle finale in Haarlem

Op 22 december was de grote finale. Een handjevol leerlingen reisde af naar Haarlem om op de eindejaarsborrel van Provincie Noord-Holland te vertellen wat zij geleerd hebben van het opknappen van hun foodtruck. Ook Mariska Holwerda (docent beeldende vorming, ckv, tekenen en kunst), is met haar Havo 4 groepje afgereisd om hun truck te promoten.

De drukbezochte borrel was een succes. Het personeel hun stem uitbrengen bij onze stand. De leerlingen hebben veel mensen aangesproken om ze aan te sporen tot stemmen. FICA (Food Innovation Community Amsterdam, de opdrachtgever) was zeer positief over de gedrevenheid van onze leerlingen.

Met een auto vol leerlingen rijd ik om 19.00 uur terug naar het Jan Arentsz om snel onze natgeregende haren te föhnen in het handvaardigheidslokaal. Ook me om te kleden, want het kerstgala is op dezelfde dag.

Winst voor havo 2!

Op 18 januari valt de organisatie de klas van H2D binnen tijdens wiskunde om de klas te laten weten dat zij gewonnen hebben! Als beloning wordt de groep direct meegenomen voor een leuke dag. Een rondleiding bij bakker Beerse leverde niet alleen blije gezichten op, maar ook nog eens 2 stageplekken.
In de middag gaan we lasertaggen in groepen van 4. Op fanatieke wijze werden tactieken besproken en aan het einde gingen we met bezwete gezichten op de foto.

Het harde werken was het allemaal waard!

Laura Zijlmans
Docent beeldende vakken