geslaagde Debatdag vwo 3!

23 juni 2023

Geheel op initiatief van ons eigen debatteam!

Geheel op initiatief van ons eigen debatteam vond afgelopen woensdag een heuse debatdag in vwo 3 plaats. De leerlingen hebben werkelijk alles geregeld: een strak programma, stellingen, lokalen, begeleidende docenten, enthousiaste juryleden uit vwo 5 en zelfs een lunch voor alle deelnemers!

Tot hun grote schrik, werden alle vwo 3-leerlingen willekeurig in groepen opgedeeld, dus tijdens de eerste oefenronde verliepen de debatten nog wat stroef en onwennig. Maar verrassend snel ontstond er bij alle teams het soort chemie dat wordt opgeroepen bij het gezamenlijk op vurige wijze verdedigen van een standpunt: een echt teamgevoel. Dankzij het kundige oordeel en de constructieve feedback van MEP-veteranen Michiel Nauta, Louise Geus, Anniek Korterink en Ian Mens (leerlingen uit vwo 5), zagen we het niveau van de debatten zienderogen stijgen. 
Na een aantal zenuwslopende ronden wisten twee teams de jury dusdanig te overtuigen dat ze de degens mochten kruisen op het podium van een volle aula. In een spannende eindstrijd, waar de vonken er bij tijd en wijlen de vanaf spatten, wist het team van Noah Vlasdonk, Tamar Vermorken, Quinten Vink, Tara Vogelpoel, Sophie Volmer, Lisa Vooijs, Shanna de Vries, Maaike de Wijn en Daan van Wordragen de hoofdprijs in de wacht te slepen. 

Al met al werd de debatdag voor vwo 3 door leerlingen én begeleiding zeer positief ontvangen. Heel veel dank gaat uit naar Tim Lodewijk, Noa Baan, Matthijs Meinsma en Thyme Kool, de leden van de debatclub van Inspiration die deze dag uitstekend hebben voorbereid en vlekkeloos hebben laten verlopen!

Door: Roel Komen en Thom van Duuren