gezocht: leden voor de leerlingenraad alkmaar

4 april 2024

Wil jij het verschil maken?

Help de leerlingenraad! De meeste leden van de leerlingenraad zijn vanaf volgend schooljaar van school. Het is belangrijk dat we een groep leerlingen houden die meedenkt met de schoolleiding. Lijkt dit je wat? Laat dit dan even weten via een mailtje naar JaNadebel@jamail.nl.

over de leerlingenraad

De leerlingenraad is een groep leerlingen die de leerlingen van onze school vertegenwoordigt. Zij hebben een maandelijkse vergadering en participeren in de medezeggenschapsraad.

Ook hebben ze voorafgaand aan elke medezeggenschapsvergadering een lunchvergadering met de voorzitter College van Bestuur.

sluit je aan !

Wil jij meedenken hoe we de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren? Heb jij idee├źn hoe we de sfeer nog leuker kunnen maken?

De leerlingenraad buigt zich over allerlei zaken die de school aangaan. Bijvoorbeeld de inrichting of het bedenken en uitvoeren van acties voor het goede doel. Je hebt invloed op de dingen die op school gebeuren.

Daarnaast leer je ook heel veel. Bijvoorbeeld denken vanuit de belangen van alle leerlingen: het algemeen belang. Je ontwikkelt ook andere vaardigheden, zoals effectief overleggen, samenwerken en het dragen van verantwoordelijkheid. Buiten dat is het ook een manier om in contact te komen met andere leerlingen buiten je eigen klas om.

Kortom, voel jij je nauw betrokken bij alles wat er op school gebeurt? Dan is deze rol jou op het lijf geschreven!