Gymposium en meer!

5 maart 2023

Januari en februari waren maanden vol met activiteiten voor de gymnasiasten!

Januari en februari waren maanden vol met activiteiten voor de gymnasiasten van onze school. Een verslag van alle belevenissen!

Op maandag 30 januari gingen we met de complete gymnasiumonderbouw naar het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. De leerlingen volgden daar twee workshops. Bij één workshop keken we als archeologen naar vondsten en probeerden we een voorwerp te reconstrueren aan de hand van scherven die nog over waren.

Verder namen we een kijkje op de Egypte-afdeling. Na behoorlijk onsmakelijke verhalen over het hoe en wat van het mummificeren keerden we weer met de bus huiswaarts.

Op donderdag 16 februari was het de beurt aan de bovenbouwleerlingen. Ook zij togen naar Leiden. Dit keer per trein. In het RMO bezochten we de tentoonstelling over ‘s werelds oudste havenplaats Byblos (in het tegenwoordige Libanon). Hierna hebben we bij ons vaste gymnasiumexcursierestaurant (lekker woord ;-)) Italiaans gegeten om daarna de toneelvoorstelling ‘Metamorfosen’ van Aluin te bekijken. Vooral voor de examenleerlingen was dit heel handig: de verhalen die dit jaar examenstof zijn, werden door Aluin ten tonele gebracht. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af bij het examen in mei…

En toen was het 24 januari, hét hoogtepunt van het jaar: het Gymposium. De jaarlijkse dag voor alle gymnasiumleerlingen van onze school. Dit jaar alweer de 10e editie! We hebben deze dag twee grote spellen gedaan: Crazy 35: 35 opdrachten die betrekking hebben op de oudheid, Latijn, Grieks, taal, cultuur en Jachtseizoen: de Grieken tegen de Trojanen, de Romeinen tegen de Carthagers, gladiatoren tegen elkaar, nou ja, zoiets…

De lunch werd traditiegetrouw verzorgd door VWO6. Met hun onderhandelskills wisten ze een goede deal bij Kippie te sluiten en zo kon iedereen getrakteerd worden op een lekker broodje. De winnaars van de dag gingen er met een bioscoopbon vandoor.

Bekijk hier de foto’s

Door: Bianca Boeijer, docent Klassieke Talen