leerlingen vwo-3 maken audiotour

24 juli 2023

Zin in een stadswandeling door Alkmaar. Onze leerlingen maakten speciale audiotours!

De leerlingen uit de derde klassen vwo hebben voor het vak won (Wetenschapsoriëntatie Nederland) een audiotour gemaakt. De opdracht was om een doelgroep te kiezen, om vervolgens een wandeling langs 5 bezienswaardigheden (topics) uit te zetten. Bij elke topic wordt informatie gegeven die de leerlingen hebben gekregen door het afnemen van een interview. Helaas kunnen niet alle wandelingen geplaatst worden. Daarom zijn twee wandelingen geselecteerd. Wanneer u een wandeling kiest dan beleef je de stad door de ogen van een leerling. Veel plezier met het lopen van één van deze wandelingen!

Door: Willem Jan Braakman (docent won)

audiotour 1

Inleiding
Onze audiotour is speciaal voor een kleine doelgroep gemaakt, bestaande uit volwassenen, historici en eventueel architecten. Deze doelgroep is uit de resultaten van onze afgenomen enquêtes gekomen. Wij hebben voor deze audiotour 5 highlights uitgekozen, die belangrijke punten in de geschiedenis van Alkmaar vormen.
Ons onderwerp is “luid”, daarom zijn ook de Klanken van Alkmaar te horen.
Onze 5 highlights zijn: de Sint-Laurentiuskerk / de Alkmaarse Cuyperskerk, het Stadhuis, de Accijnstoren, het Huis met de Kogel en het Kaasmuseum. Het startpunt van onze audiotour is de fietsenstalling op het Canadaplein 4, 1811 KE  in Alkmaar en het eindpunt van onze audiotour is het Kaasmuseum op het Waagplein 2, 1811 JP in Alkmaar. De gemiddelde loopafstand is 3,8 km en de gemiddelde tijdsduur van de wandeling is 45 minuten. We hebben ervoor gekozen om onze wandeling van oud naar nieuw te laten lopen, dus de wandelaar van onze audiotour begint bij het oudste gebouw en eindigt bij het nieuwste gebouw. Daarom hebben we onze audiotour ‘de loop van de eeuw’ genoemd.

Door Kaji Truong en Falicia Laponder.

Download deze audiotour (deze link vervalt per 1 augustus)

audiotour 2

Inleiding
De doelgroep voor deze tour zijn volwassenen. De 5 highlights zijn: het standbeeld van Maerten Pietersz van der Meij, de platte stenen brug, de Waagtoren, het Huis met de kogel en het Victoriemonument. We starten bij de fietsenstalling die zich bevindt op het Canadaplein. De lengte van de wandeling is ongeveer 2,5 km.

Door: Rogier Schuijt en Rick Broersma

Download de tour (deze link vervalt per 1 augustus)