Mini-triatlon brugklassers

30 juni 2023

Op een prachtige dag hebben onze brugklasleerlingen mooie prestaties neergezet.

Vrijdag 30 juni 2023. Het was een mooie zonsopgang in Alkmaar om 5:21. Het belooft een prachtige dag te worden, ideale weersomstandigheden voor onze Jan Arentsz mini-triatlon. 

Alle voorbereidingen werden getroffen door zowel leerlingen als L.O.-docenten. Vuilniszakken, plakspullen, EHBO-trommel, routepijlen, partytent, picknicktafel en nog veel meer ging mee in de auto’s richting Geestmerambacht.

De BSM-leerlingen stonden op hun post bij het Geestmerambacht en hebben in het zwembad geholpen met o.a. banen tellen, dit was super!

Rond 08.15 uur kwamen de eerste brugklassers al aan bij Zwembad De Bever. Sommigen in zwemkleding, anderen met fietsschoentjes en racefiets. De een had er veel zin in, de ander had goed getraind, sommigen waren wat nerveus en weer anderen hadden even een mentaal zetje nodig. Daarom was het heel fijn dat de mentoren erbij konden zijn.

Om 9.00 uur doken de eerste klassen het water in. Wat een spektakel.
Er werd gestreden, gezweet, gewandeld, gefietst, hardgelopen en afgezien. Maar er zijn ook grenzen verlegd, angsten overwonnen, er is zelfvertrouwen ontwikkeld en kinderen zijn erachter gekomen dat zij VEEL meer kunnen dan zij denken. Bovenal was het een hele gezellige dag voor een grote groep kinderen. Ze zijn weer een ervaring rijker.

Ook leuk om te zien dat er dit jaar veel ouders kwamen kijken!

Namens alle L.O.-docenten