paarse vrijdag

12 december 2022

Afgelopen vrijdag kleurde het Jan Arentsz paars.

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, een dag waarop leerlingen en personeel door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit tonen met lhbt+’ers. Ook op het Jan Arentsz ging dit niet onopgemerkt voorbij, want na jaren waarin corona roet in het eten gooide kon er eindelijk weer een mooi programma in elkaar gezet worden door de leerlingenraad.

Met heerlijke zelfgemaakte cupcakes die werden verkocht voor het goede doel, een prachtige paarse kerstboom en paarse ‘nagelstudio’ werd het een geslaagde dag. Dit was slechts een greep uit de activiteiten, want er was genoeg te beleven. Met als klap op de vuurpijl de opening van een genderneutraal toilet door de wethouder van Alkmaar, Gijsbert van Iterson Scholten. Dit toilet, met bijpassend bordje, bevindt zich in het havo/vwo gebouw (links in de hoek bij binnenkomst aan de achterzijde).

Een delegatie leerlingen ging aan het einde van de middag naar Winkelcentrum De Mare waar, samen met de wethouder, een grote kerstboom werd verlicht onder het genot van warme chocolademelk. Complimenten voor de organisatie!