Paris: la vie est belle

10 maart 2023

Onze vmbo 4 leerlingen gingen op citytrip naar Parijs. Docent Barry van Engelendorp doet verslag!

Verslag van een geweldige citytrip naar Parijs!

Op 13 en 14 februari zijn onze vierde klassen vmbo naar Parijs gegaan. We vertrokken om 07.00 uur met de bus. Bij aankomst in Parijs hebben wij onze spullen naar de kamers gebracht en konden we ons even opfrissen. We begonnen onze reis met een bezoek aan Montmartre. Hier hebben we genoten van een schitterend uitzicht over de stad. Daarna zijn we naar de Sacre Coeur gegaan. Dit is een van de meest iconische monumenten van Parijs. De enorme basiliek kwam boven het stadslandschap uit en dat was een prachtig gezicht. Het panoramische uitzicht over de stad vanaf de Sacre Coeur was fenomenaal. Vervolgens konden de leerlingen naar Place du Tertre gaan. Dat is een plein in het hart van Montmartre. Hier konden we genieten van een gezellige sfeer met vele kunstenaars en artiesten die hun werk verkopen.

Na deze bezichtiging zijn we in de metro gestapt naar de Arc de Triomphe. Vanaf deze plek hebben we de Champs-Élysées bezocht en een wandeling gemaakt langs de vele winkels. Uiteraard zijn we ook langs het Louvre gekomen, op weg naar het restaurant waar we gedineerd hebben.

In de avond hebben we een boottocht over de Seine gemaakt. Terwijl we naar sterren staarden, de avondlucht inademden, de Eiffeltoren en de Notre-Dame bewonderden, wisten we al dat het een geweldige stedentrip was. Na de boottocht zijn we teruggegaan naar het hostel. Voor veel leerlingen was het tot in de late avonduurtjes lachen, gieren en brullen. Gelukkig redden onze jonge en energieke leerlingen het ook wel met wat minder slaap.

Parijs is niet alleen een van de meest indrukwekkende steden ter wereld, maar ook de meest romantische stad. Hoe bijzonder is het dan dat wij op Valentijnsdag in Parijs zijn? Op 14 februari zijn wij naar Disneyland Parijs gegaan. De leerlingen kregen de vrijheid om zelf het park te ontdekken. Van romantische ritjes in rustige achtbanen tot de vrije val in de Tower of Terror. Er hing een magische atmosfeer in Disneyland Parijs en de parade was één van de meest memorabele momenten.

In de avond zijn we met de bus teruggegaan richting Alkmaar. Het was een rustige busrit waarin velen van ons de binnenkant van hun oogleden hebben bekeken. We zullen deze indrukwekkende reis met mooie herinneringen voor altijd koesteren. Deze bijzondere stedentrip hebben wij met de vierde klassen gedaan, omdat zij in de derde klas niet op werkweek konden vanwege corona. Deze stedentrip is gefinancierd vanuit de NPO-gelden. Hierdoor konden alle leerlingen kostenvrij mee naar Parijs. 

Door: Barry van Engelendorp, docent Nederlands, wiskunde en biologie