sterrenkundeproject vwo 4

3 februari 2023

Wanneer krijg je nu de kans om te zien waar je kleinkind mee bezig is op de middelbare school?

De afgelopen maanden hebben de leerlingen uit vwo-4 zich weer vastgebeten in het jaarlijks terugkerende sterrenkundeproject. Zo hebben zij vakoverstijgende colleges gevolgd met een themaweek als afsluiting. De beoordeling hiervan telt mee voor het vak WMR (Wetenschap, Mens en Religie).

In de themaweek zijn de leerlingen naar ESA ESTEC in Noordwijk geweest (betrokken bij o.a. Europese ruimtemissies) en hebben ze een astronautentraining in de Hoornse Vaart gevolgd. Een boeiende ervaring!

De opdrachten en modellen die de leerlingen in de themaweek hebben gemaakt en afgerond, zijn op maandagavond 30 januari gepresenteerd. Bart Overgaag, teamleider vwo 4,5 en 6: “De belangstelling van onder andere (groot)ouders, broers en zussen was echt overweldigend! Zoals een trotse oma ons tijdens de borrel achteraf meegaf: ‘wanneer krijg je na de basisschooltijd nou nog eens de kans om zo op school te komen en te zien waar je kleinkind mee bezig is?
De leerlingen hadden ook serieus werk gemaakt van alle fraaie modellen in de tentoonstelling en de presentaties van het wetenschappelijk onderzoek dat zij hebben uitgevoerd.”

Kortom: een geslaagde afronding van een mooi project met dank aan onze getalenteerde leerlingen en alle betrokken collega’s. Daar mogen we trots op zijn!