Succesvolle deelname Scholieren ski- en snowboarden

20 februari 2023

Onze leerlingen boekten mooie resultaten, mede dankzij de aanmoediging van enthousiaste ouders!

Al meer dan 15 jaar doen onze leerlingen succesvol mee met de voorronde Scholieren ski- en snowboarden. Deze voorronde vindt plaats bij de skibaan van Il Primo in Bergen. Gelukkig kon de wedstrijd na 2 jaar weer plaatsvinden.

Jade Aalmoes, Amber Kersten, Seth Aalmoes en Jilles Kooijman gingen dit jaar de strijd aan tegen de teams van BSG, PCC en de Europese school in de categorie skiën.
De weergoden waren ons goedgezind en de wedstrijd verliep gelukkig zonder ongelukken.

Spannend was het zeker, want ieder team moet in ieder geval 3 personen met een eindtijd neerzetten. De slalom was moeilijk gestoken en dat leverde nog wel wat diskwalificaties op.

Onze leerlingen hebben het prima gedaan en konden een mooie tijd neerzetten. Mede door de aanmoediging van de enthousiaste ouders langs de baan!
Na een spannende telling leverde het een 2e plaats voor ons team op. Dit betekent dat zij op 1 april in Zoetermeer mogen strijden om het Nederlandse kampioenschap Scholieren ski -en snowboarden.​

Jade ontving een 3e prijs in de categorie niet-licentie skiërs meisjes, Jilles betrad het hoogste podium als 1e in de categorie licentie- skiër jongens.

Op naar Zoetermeer!

De trotse coach, Linda Brandsen (docent Lichamelijke Opvoeding)