the school final olympic moves

20 juni 2023

Mooie prestaties van onze leerlingen tijdens de finaledag!

Op vrijdag 9 juni zijn we met 33 leerlingen en 5 begeleidende docenten naar de School Final van Olympic moves geweest. Een hele ervaring voor de geplaatste leerlingen en een vroegertje…. met een vertrektijd van 6:50 uur.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. 
Maar liefst 36.000 middelbare scholieren streden tijdens de regionale finales om een felbegeerde plek in The School Final. Het was een bijzonder warme dag voor de atleten, maar dat mocht de pret niet drukken! Het Jan Arentsz heeft zich voor 4 sporten geplaatst: atletiek, volleybal, floorball en tennis. 

Bij tennis zijn er geweldige resultaten behaald, zo werden Roos (V2G) en Jari (A3T) tweede van Nederland. Dit deden zij in de categorie recreatie klas 3-4. 
Ook in de categorie schoolteam competitie is er een prijs behaald, zo werden Merel (A5D) en Isabel (H4A) derde van Nederland! 

Bij atletiek werd het damesteam nummer 5 van Nederland. Een knappe prestatie als je je bedenkt dat zij zich in eerste instantie niet geplaatst hadden voor de finale, maar door een uitvaller toch mee mochten doen!
Het herenteam ging er met de achtste plek vandoor. 

Het volleybalteam en het floorball team hadden een zware competitie, toch eindigden zij als zesde van Nederland. Iets om trots op te zijn! 

Het was een zeer geslaagde dag, die werd afgesloten met een lekker patatje bij Bobbys Snacks.  We hebben genoten!

Namens de sectie LO