verdien ik dan boven het minimumloon?

21 december 2022

Gezellige drukte tijdens de eerste opleidingenmarkt voor bovenbouwleerlingen van vmbo-tl.

Als ik deze opleiding ga doen, verdien ik dan straks boven het minimumloon?

Eén van de mooie vragen die voorbij kwamen tijdens de eerste opleidingenmarkt op het Jan Arentsz. Een uitgelezen moment voor de bovenbouwleerlingen van vmbo-tl om zich alvast te oriënteren op een vervolgopleiding.

De opleidingenmarkt is een geslaagd initiatief van decaan Monique Gobets. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen binnen de muren van het Jan Arentsz konden de leerlingen gesprekken voeren, projecten zien en uitleg krijgen over de inhoud van de opleidingen.

Monique Gobets: “Onze vmbo-leerlingen moeten al op jonge leeftijd keuzes maken. In de tweede klas kiezen zij een vakkenpakket, waarna ze zich in het derde jaar al gaan richten op een vervolgopleiding. In hun examenjaar moet de keuze voor een vervolgopleiding al vóór 1 april gemaakt worden. Er komt dus in korte tijd veel op ze af.”

Monique had al contacten met het MBO gelegd op de decanendagen en zo ontstond de opzet van de opleidingenmarkt op 16 december. Monique vervolgt: “Uiteraard is het lastig om alle MBO-scholen op de open dagen te bezoeken. Op deze manier kunnen de leerlingen in alle rust rondkijken en ook kennis maken met voor hen minder bekende opleidingen.”

In totaal waren er stands van 30 opleidingsrichtingen van diverse MBO scholen: Horizon College, Vonk, Nova College, Regio College, Hout- en Meubileringscollege en het Mediacollege.

Monique kijkt terug op een succesvolle middag: “Volgend jaar wil ik weer een opleidingenmarkt organiseren, maar dan ook voor de ouders en leerlingen basis/kader van het Van der Meij College!”

Door: Susan Goudsblom, PR & Communicatie