we don’t say goodbye, we say: see you soon

8 maart 2023

Mooie woorden van Salem, Boye en Ensa bij het afscheid in Gambia.

Mooie woorden van Salem, Boye en Ensa bij het afscheid in Gambia. Een aantal van de vele mensen die onze leerlingen hebben ontmoet tijdens de twee weken die zij doorbrachten in dit prachtige land. De laatste dagen beleefde de groep o.a. een mooie dag op het strand, bezochten ze een lokale markt met als klap op de vuurpijl een indrukwekkende eindevaluatie bij het kampvuur.

Wat een mooie reis hebben ze gemaakt. Het kleuterspeelplein is opgeknapt met toestellen en muurschilderingen, er is gevist met zelfgemaakte hengels, gewandeld door rijstvelden, geslapen op het strand onder een klamboe en in een Afrikaanse compound. Teveel om op te noemen!

Bekijk de videocompilatie!

Eén van de leerlingen van de groep, Marijn van Eekelen (atheneum 5), maakte een verslag voor zijn ‘donateurs’ die de reis mogelijk voor hem hebben gemaakt.

“Ik heb twee fantastische weken mogen meemaken waarin ik met een superleuke groep, volledig afgesloten van de buitenwereld volop heb kunnen genieten van Gambia. We hebben de mooiste dingen gedaan en gezien. Van kinderen helpen met het bouwen van een speeltuin tot slapen in een echt Afrikaans dorp zonder enige luxe. Ik kan jullie niet vaak genoeg bedanken voor al jullie donaties. Ik heb zo ongelofelijk erg genoten in de 2 weken dat ik weg was. Toen ik aankwam ik Nederland was ik volledig overprikkeld door alles en iedereen. Omdat ik geen telefoon of laptop bij me had heb ik twee weken niks meegekregen van wat er thuis allemaal gebeurde en heb ik ook niks kunnen vertellen. Daarom had ik een paar dagen nodig om alles te verwerken en alle verhalen te vertellen. De foto’s die door iedereen gemaakt zijn komen langzaam binnen. Het zal nog wel even duren voordat alles binnen is aangezien een groot gedeelte van de groep nu lekker op wintersport is dus die hebben hele andere dingen aan hun hoofd. Ik ben bezig met het verzamelen van alle foto’s van mij en ik zal via deze site en via Instagram proberen deze bij jullie terecht te laten komen. Voor degene die dat nog niet deden is het nog steeds leuk om JanArentszGambia te volgen op Instagram en ik zal ook op mijn eigen insta (MarijnvanEekelen) wat dingen over Gambia gaan posten. Nogmaals heel erg bedankt dat jullie dit voor mij mogelijk hebben gemaakt en ik spreek jullie snel!!!”