sportief

Vind je het leuk om een sportwedstrijd te organiseren? Of mee te doen aan sportactiviteiten? Dan zit je goed op het Jan Arentsz Langedijk! We vertellen je graag wat we allemaal doen op het gebied van sportief bezig zijn.

Jan Arentsz Langedijk staat voor Creatief & Sportief. Dit betekent voor de afdeling LO (lichamelijke opvoeding) dat wij dus ook creatief omgaan met onze lessen! Wij bieden een gevarieerd sportprogramma en laten jou kennismaken met zoveel mogelijk vormen van bewegen.

Een sportwedstrijd organiseren? Meedoen aan sportactiviteiten? Sportief is één van onze pijlers!

Wat is het basis-sportaanbod per klas?

BrugklasLO en extra sport
2e klasLO en extra sport
3e klasLO en keuze voor extra LO2 (examen in LO)
4e klasLO en keuze voor extra LO2 (examen in LO)

sportuur brugklas

Naast de reguliere LO lessen bieden wij in de onderbouw het sportuur aan. We willen je graag meer laten bewegen. Op jouw leeftijd stoppen veel kinderen met teamsporten. Wij willen jou juist enthousiast maken voor een teamsport. Welke sporten? Voetbal, softbal, volleybal, handbal en judo.

sportuur klas 2

Naast de reguliere LO lessen bieden wij in de onderbouw het sportuur aan. We willen je laten kennismaken met trendsporten. Naast de reguliere teamsporten zijn er veel andere sportmogelijkheden. Trendsporten zijn in opkomst, zijn nieuw en uitdagend en sluiten goed aan bij jouw interesses. Je hebt hier keuze in! Welke sporten: Suppen, schermen, kickboksen, bootcamp, crossfit, squash, freerunnen, klimmen, mindfulness, darten, boksen, tennis, dansen, skeeleren en skateboarden.

klas 3 en 4, keuze voor lo2

Twee uur extra les naast de reguliere LO-lessen. In deze lessen dagen wij jou meer uit en krijgen je meer verantwoordelijkheid voor de inhoud van de lessen.

Denk aan: lesgeven aan elkaar, EHBO, boksen, zelfstandig kamp organiseren, trainingsschema maken. LO2 is een goede voorbereiding op beroepen in de sport (CIOS en ALO), geüniformeerde beroepen en leidinggevende functies.

LO betekent voor ons vooral plezier in bewegen, je grenzen verleggen & sportief samenwerken. Inzet en gedrag is hierin een belangrijke factor.

extra activiteiten

4x per jaar: een sporttoernooi en een keuze toernooi (volleybal, voetbal enz.) .
Jaarlijks: Olympic Moves