Expositie radboud umc

10 februari 2023

Vandaag was het zover: eindelijk konden de prachtige kunstwerken van onze havo 4 leerlingen worden geëxposeerd.

Vandaag was het zover: eindelijk konden de prachtige kunstwerken van onze havo 4 leerlingen worden geëxposeerd. Deze zijn gemaakt in opdracht van AYA-verpleegkundige Kim Messelink, verbonden aan het Radboud UMC. Het ziekenhuis heeft een nieuwe poli geopend voor jongeren met kanker. De witte muren waren nog wat saai en konden zeker kleur gebruiken. Laat dat maar aan onze leerlingen over, want de mooiste creaties kwamen voorbij. Niet zo gek dus dat een journalist van Noordhollands Dagblad een kijkje kwam nemen in de kantine van het havo/vwo gebouw! Bekijk het artikel.

De leerlingen hebben goed nagedacht over de betekenis van hun kunstwerk en dit uitstekend onder woorden gebracht. Hierbij een impressie!

Leerlingen over hun kunstwerk The Jungle: “We hebben deze puzzel gemaakt voor kinderen. De kinderen kunnen samen interactief met hun ouders aan deze puzzel werken. Hierdoor vergeet het gezin heel even dat ze in een ziekenhuis zijn en bouwen ze mooie herinneringen op.”
Leerlingen over De Vlinderdroom: “Wij hebben deze vlinders gemaakt, omdat deze voor vrijheid staan. De patiënten willen vrijkomen van kanker. De kleuren staan in het teken van blijheid. Het brengt positiviteit van buiten naar binnen en ook een beetje natuur.”