Geen mobiele telefoons in les

21 december 2023

Bericht over het gebruik van mobiele telefoons vanaf 8 januari 2024

Beste leerling, ouder(s)/verzorger(s),

Ons kabinet heeft besloten dat vanaf 2024 mobiele telefoons niet meer tijdens de les aanwezig mogen zijn.

Vanaf maandag 8 januari 2024 geldt dit ook voor het Jan Arentsz. Dit betekent dat mobiele telefoons niet zichtbaar of hoorbaar zijn in de les.

Waarom?

We zien dat mobiele telefoons afleiden in de les. Hierdoor is het vaak moeilijk om je goed te concentreren. Dit draagt niet bij aan wat je leert in de les. Dit is de reden dat we de mobiele telefoons niet meer toestaan in de les.

Vanuit onze visie kiezen we niet voor een volledig verbod van mobiele telefoons op het Jan Arentsz. Het besluit past bij de manier waarop we met elkaar willen omgaan. Op deze manier leren we je om zelf verantwoordelijkheid te nemen over het gebruik van de mobiele telefoon binnen de gemaakte afspraken. 

Wat betekent dit voor jou als leerling?

  • Kluis of telefoontas
    Je bewaart je mobiele telefoon in je kluisje of doet deze, als je binnenkomt in de les, direct in de telefoontas. Dit is op eigen verantwoordelijkheid. De school is niet verantwoordelijk voor het verlies van je telefoon.
    Als de mobiele telefoon noodzakelijk is voor de inhoud van de les is deze wel toegestaan. Dit bepaalt de docent.
  • Wat is de consequentie?
    Wanneer het je niet lukt om je aan de afspraken te houden, wordt je telefoon ingenomen. Aan het einde van de schooldag kun je je telefoon ophalen. De docent vertelt je waar dit is.

Heb je vragen? Bespreek deze met je mentor of coach.

Artikel De Telegraaf