HAVO

Je bent lekker bezig!

Met een havo advies kun je bij ons vele kanten op. Ben je sportief, muzikaal en heb je interesse voor cultuur? Mooi! Je kunt namelijk ook examen doen in de vakken BSM (Beweging, Sport en Maatschappij), tekenen en muziek. 

Leren is allang niet meer alleen maar in de schoolbanken zitten en van lokaal naar lokaal slenteren. Op de havo van het Jan Arentsz in Alkmaar zijn er vier keer per jaar projectweken waarbij je leuke en spannende dingen leert over je gezondheid, het klimaat of hoe je jezelf beter kunt leren kennen. We nodigen gastsprekers uit die je vertellen over hun leven of werk.

Veel kunst en cultuur

Wist je dat we op het Jan Arentsz super veel aandacht aan kunst en cultuur besteden? Kijk maar eens rond op school. Je zult je verbazen over de door leerlingen gemaakte kunst die overal hangt. Twee keer per jaar hebben we cultuurdagen waarbij je buiten de school zelf kunst maakt of bekijkt. En als één van de weinige scholen in de omgeving kun je bij ons examen doen in tekenen en muziek!

Dus ben je creatief: wacht dan niet langer en kom langs tijdens onze leerlingmiddagen en open dagen en bekijk het Jan Arentsz met eigen ogen.


Meer vrijheid in de bovenbouw

In de derde en vierde klas kun je zelf inschrijven op een aantal lessen die je wilt volgen. Ben je goed in aardrijkskunde, maar kun je wel wat extra ondersteuning bij Engels gebruiken dan maak je hier zelf een keuze in. Dat geeft je meer vrijheid en zorgt ervoor dat je beter je examenperiode ingaat.


Extra aanbod in talen

Ben je goed in talen en wil je meer uitdaging? Op het gymnasium bieden we Cambridge Engels en Delf Scolaire (Frans) aan!


Eco-team

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is CSG-Jan-Arentsz-schoollogo-CMYK-eco-schools.pngJe zit natuurlijk bij ons op school voor jouw toekomst. Maar voor jouw toekomst, en die van iedereen, hebben we een leefbare aarde nodig. Dus tijd om nu aan de slag te gaan met duurzaamheid!
Lees hier meer over het eco-team.


Nog meer uitdaging?

technasium – creatief leren denken

Ben je creatief en wil je uitgedaagd worden? Houd je van samenwerken en vind je het leuk om samen met echte bedrijven iets te betekenen voor de maatschappij? Dan is de technasium-havo brugklas echt iets voor jou! Lees hier meer over het technasium.Neem een kijkje!


VIDEO VOOR OUDERS/VERZORGERS


Voor ouders en docenten van groep-8

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met de teamleider havo:

Havo/vwo 1 en havo 2 en 3
Sonja Brinkman
sbrinkman@ja.nl
072-5187676


Brugklassen

Havo/vwo brugklas (eenjarige brugklas)
Technasium havo/vwo brugklas (eenjarige brugklas)


Ruime keuze

Misschien denk je er nu nog niet aan, maar voor je toekomst zijn de vakken waarin je examen doet wel belangrijk. Het kan uitmaken voor de studie die je na de middelbare school gaat doen. Bij ons heb je een ruime keuze uit veel vakken en daar zijn we, in vergelijking met de meeste scholen in de omgeving, bijzonder in.
Benieuwd uit welke vakken je kunt kiezen? Klik hieronder op de button keuzeprofielen.


Nieuws