leerlingenparticipatie

leerlingenraad: wie zijn wij?

De leerlingenraad is een groep leerlingen die de leerlingen van onze school vertegenwoordigt. Zij hebben een maandelijkse vergadering en participeren in de medezeggenschapsraad.

Ook hebben ze voorafgaand aan elke medezeggenschapsvergadering een lunchvergadering met de voorzitter College van Bestuur.

De voorzitter van de leerlingenraad is Floortje van Leeuwen,
e-mail: 152111@jamail.nl. Volg de leerlingenraad ook op Instagram!

wat doen wij?

De leerlingenraad bestaat ondertussen al jaren en heeft veel veranderd aan onze school. Zo staan er nu picknicktafels op het schoolplein, hangen er gratis menstruatieproducten in de meiden-wc’s en wordt er nu elke dag vers fruit verkocht in de schoolkantine. 

Ook organiseert de leerlingenraad elk jaar Paarse Vrijdag. Dit is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbt’ers. Het Jan Arentsz besteedt hier elk jaar weer veel aandacht aan door bijvoorbeeld pennen en flyers uit te delen, maar ook door geld op te halen voor goede doelen. In 2021 was dit Amnesty International en hebben we zo’n €400,-  kunnen doneren!

Maar we willen meer!

De leerlingenraad heeft inmiddels een groot netwerk opgebouwd binnen en buiten de school en ondertussen geldt voor ons “The sky is the limit”. We willen graag vanuit de leerlingen horen wat jullie willen veranderen aan de school.

Dus vind je het leuk en wil je meedoen? Sluit je dan aan bij de leerlingenraad! Stuur een mailtje naar leerlingenraad@jamail.nl.Nieuws