atheneum

De beste versie van jezelf worden!

Als vw0-leerling wil je uitgedaagd worden. Het past bij jou om zelf initiatieven te nemen en aan jezelf te werken.
Wij vinden het belangrijk dat je naast je schoolresultaten ook jezelf leert kennen en dat kan bij ons op veel manieren.

Wil je bijvoorbeeld meer betekenen voor de wereld? Doen dan mee met ons ECO-team of help bij het opzetten van projecten in Afrika. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een debatgroep of een schoolfeest te organiseren? Geef je dan op voor de leerlingvereniging Janadebel die speciaal voor en door leerlingen in het leven is geroepen.

Aan jou de keuze hoe je de beste versie van jezelf wilt worden!

Lessen in wetenschap, wat houdt dat in?

De w in vwo staat voor wetenschappelijk en dat is precies waar ons vwo in uitblinkt.
Bij ons volg je lessen in wetenschap (WON-lessen), we zijn dan ook een WON (wetenschapsonderwijs Nederland) gecertificeerde school en werken samen met de Vrije Universiteit in Amsterdam. In de WON-lessen leer je hoe je onderzoek doet en wat erbij komt kijken als je na je middelbare school naar de universiteit gaat. Hoe stel je bijvoorbeeld onderzoeksvragen en wat voor een soort onderzoeken zijn er eigenlijk? De theorie pas je gelijk toe bij de verschillende vakken.

In de bovenbouw ga je proefstuderen bij de universiteit en volg je masterclasses, bijvoorbeeld de masterclass bij het Concertgebouw (muziek).

Meer vrijheid in de bovenbouw

In de derde en vierde klas kun je zelf inschrijven op een aantal lessen die je wilt volgen. Ben je goed in aardrijkskunde, maar kun je wel wat extra ondersteuning bij Engels gebruiken dan maak je hier zelf een keuze in. Dat geeft je meer vrijheid en zorgt ervoor dat je beter je examenperiode ingaat.


Extra aanbod in talen

Ben je goed in talen en wil je meer uitdaging? Op het gymnasium bieden we Cambridge Engels en Delf Scolaire (Frans) aan!


Eco-team

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is CSG-Jan-Arentsz-schoollogo-CMYK-eco-schools.pngJe zit natuurlijk bij ons op school voor jouw toekomst. Maar voor jouw toekomst, en die van iedereen, hebben we een leefbare aarde nodig. Dus tijd om nu aan de slag te gaan met duurzaamheid!
Lees hier meer over het eco-team.


Nog meer uitdaging?

technasium – creatief leren denken

Ben je creatief en wil je uitgedaagd worden? Houd je van samenwerken en vind je het leuk om samen met echte bedrijven iets te betekenen voor de maatschappij? Dan is de technasium-vwo brugklas echt iets voor jou! Lees hier meer over het technasium.Een apart gymnasium

Op het Jan Arentsz kun je een volwaardige gymnasiumstudie volgen, een studie met als extra talen Grieks en Latijn, super toffe verhalen over de oudheid en nog veel meer!

gymnasium – pak je kansen!

Heb je een vwo schooladvies en denken jij en je groep-8 docent dat je het gymnsium wel aankunt? Dan kun je het op het Jan Arentsz proberen. We doen er alles aan om het samen met jou tot een succes te maken. En lukt het niet, dan kun je gewoon door naar ons atheneum. Dat is het voordeel van een brede scholengemeenschap!
Lees hier meer over ons gymnasium.


Neem een kijkje!


VIDEO VOOR OUDERS/VERZORGERS


Voor ouders en docenten van groep-8

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met de teamleider gymnasium:

Atheneum/gymnasium 1,2 en 3
Ingerlise Kooijman
ikooijman@ja.nl
072-5187676


Brugklassen

Gymnasium brugklas (eenjarige brugklas)
Atheneum brugklas (eenjarige brugklas)
Atheneum/gymnasium technasium brugklas (eenjarige brugklas)
Havo/vwo brugklas (eenjarige brugklas)


Ruime keuze

Misschien denk je er nu nog niet aan, maar voor je toekomst zijn de vakken waarin je examen doet wel belangrijk. Het kan uitmaken voor de studie die je na de middelbare school gaat doen. Bij ons heb je een ruime keuze uit veel vakken en daar zijn we, in vergelijking met de meeste scholen in de omgeving, bijzonder in.
Benieuwd uit welke vakken je kunt kiezen? Klik hieronder op de button keuzeprofielen.


Nieuws